Go Back
+ servings

Kalles smörgåstårta

Total Time 45 minutes
Servings 8

Ingredienser
  

  • 1 paket smörgåstårtbottnar

Lager 1

  • 150 g färskost
  • 1 knippe dill
  • lite vatten

Lager 2

  • 1 tub Kalles kaviar
  • 6 st kokta ägg

Lager 3

  • 1 paket fryst tinad avokado
  • 1 dl creme fraiche
  • 1 st lime, juicen
  • lite salt efter smak

Topping

  • 150 g färskost
  • ärtskott
  • 4 st kokta ägg
  • kaviar
  • 1 st gurka

Recept
 

  • Lager 1: Blanda halva paketet färskost med hackad dill. Addera lite vatten i taget för att få den lösare så den lättare går att breda ut på det första lagret bröd.
  • Lager 2: lägg på bröd, bred ett rejält lager med kaviar, skiva äggen och lägg dessa över.
  • Lager 3: Blanda avokado, creme fraiche, limejuice, för hand eller i en matberedare. Smaka av med salt. Lägg på ett lager bröd och avokadokrämen.
  • Lägg på sista brödet. Täck med fuktat bakplåtspapper och plastfolie. Låt gärna stå ett dygn i kylen och dra.
  • Servering: Blanda ut resten av färskosten med lite vatten så den lättare går att breda ut på tårtan. Täck hela tårtan. Placera ärtskott på sidorna. Dela äggen försiktigt och ta ut gulan. Placera äggvitehalvorna som skålar på tårtan. Blanda gulorna, kaviaren och färskosten och spritsa ut i ägghalvorna. Dekorera med långa skivor hyvlad gurka.