Total Time 45 minutes mins
- 1 paket smörgåstårtbottnar
Lager 1
- 150 g färskost
- 1 knippe dill
- lite vatten
Lager 2
- 1 tub Kalles kaviar
- 6 st kokta ägg
Lager 3
- 1 paket fryst tinad avokado
- 1 dl creme fraiche
- 1 st lime, juicen
- lite salt efter smak
Topping
- 150 g färskost
- ärtskott
- 4 st kokta ägg
- kaviar
- 1 st gurka
Lager 1: Blanda halva paketet färskost med hackad dill. Addera lite vatten i taget för att få den lösare så den lättare går att breda ut på det första lagret bröd.
Lager 2: lägg på bröd, bred ett rejält lager med kaviar, skiva äggen och lägg dessa över.
Lager 3: Blanda avokado, creme fraiche, limejuice, för hand eller i en matberedare. Smaka av med salt. Lägg på ett lager bröd och avokadokrämen.
Lägg på sista brödet. Täck med fuktat bakplåtspapper och plastfolie. Låt gärna stå ett dygn i kylen och dra.
Servering: Blanda ut resten av färskosten med lite vatten så den lättare går att breda ut på tårtan. Täck hela tårtan. Placera ärtskott på sidorna. Dela äggen försiktigt och ta ut gulan. Placera äggvitehalvorna som skålar på tårtan. Blanda gulorna, kaviaren och färskosten och spritsa ut i ägghalvorna. Dekorera med långa skivor hyvlad gurka.