Jennie Walldén tolkar Kalles Kaviar
“Korean Street Toast säljs på gatorna i Seoul på morgnarna när folk är på väg till jobbet och är en personlig favorit hos mig. Vitt bröd steks tillsammans med smör, sedan steker man en omelett i samma form som mackan och tillsammans med vitkål, morot och salladskål. I originalet ingår skinka, men i mitt recept har den bytts ut mot Kalles Kaviar. Därmed har en koreansk klassiker fått en svensk twist – det bästa av två världar om du frågar mig! Den är både smörig, frasig och mjuk och det händer mycket i ett och samma bett. Denna macka fungerar passar utmärkt när som på dygnet!”Jennie Walldén
Prep Time 8 minutes mins
Cook Time 4 minutes mins
Total Time 12 minutes mins
Servings 4
Ingredienser
- 2 skivor formfranska
- Smör till stekning
- Neutral rapsolja till stekning
- 1 stort ägg
- 1 dl + 1 msk tunt strimlad vitkål
- 0.5 dl riven morot
- 1 salladslök tunt skivad
- Salt & svartpeppar
- 3 skivor mellanlagrad ost exempelvis Herrgård
- 1 msk ketchup
- 1 msk Kalles Original
Recept
- Stek bröden gyllene i smör på båda sidor.
- Vispa upp ägget med en gaffel. Lägg i 1 dl vitkål, riven morot och skivad salladslök. Salta och peppra och rör om. Stek i en toast-formad hög och jämna till kanterna under stekningen så de blir jämna. Efter ca 2 minuter, vänd omeletten, lägg på osten och stek ytterligare 2 minuter, eller tills omeletten är genomstekt.
- Värm bröden i stekpannan igen om de svalnat. Ringla Kalles original ena brödskivan. Lägg omeletten ovanpå, strö på resterande vitkål och toppa med ketchup. Lägg på den andra brödskivan och ät genast.
Vad vet du om Kalles?
Kalles älskas av många och för att få kalla sig en äkta Kaviarkonnässör gäller det att ha koll på sin kaviarfakta.