Siri Barje tolkar Kalles Kaviar
“Jag är uppväxt med Kalles kaviar på mackan och det symboliserar trygghet, enkelhet och god smak för mig! Mackorna jag växte upp med var väldigt simpla, antingen med ett ägg, kokt potatis och Kalles, eller med enbart smör och Kalles. Jag älskar båda två men jag kände att jag ville få in mer grönsaker denna gång. Och speciellt mer grönt till frukost som jag vet att många kan tycka är svårt. Jag ville också baka mitt eget knäckebröd – för mig hör Kalles och knäcke ihop! Så här har ni mitt hembakta knäcke med massor av fröer toppat med fräscha, knapriga grönsaker och Kalles, förstås.”Siri Barje
Prep Time 25 minutes mins
Cook Time 50 minutes mins
Total Time 1 hour hr 15 minutes mins
Servings 1
Ingredienser
Knäckebröd
- 2.5 dl vetemjöl
- 1 dl sesamfrön
- 1 dl pumpafrön
- 1/2 dl linfrö
- 1 msk rapsolja
- 1 dl vatten
- salt
Topping
- Smör
- Blandad mjuk sallad tex mache eller ruccola
- Överbliven kokt potatis, skivad
- Rädisor skivade
- Blandade örter gräslök och persilja, hackad
- Smörgåskrasse
- 1/2 rödlök hackad
- Kalles Original
- Några drag med svartpepparkvarnen
Recept
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Blanda alla torra ingredienser till knäckebrödet i en bunke.
- Tillsätt olja och vatten och blanda ihop.
- Lägg ut smeten på en plåt med bakplåtspapper och sprid ut den tunt.
- Baka i ugnen i ca 45-50 min. Låt svalna och bryt i trevliga bitar.
- Bred smör på en macka, toppa med sallad, skivad kokt potatis, rädisor och toppa med hackad rödlök, de hackade örterna och krasse.
- Ringla över kaviar och avsluta med svartpeppar!
Vad vet du om Kalles?
Kalles älskas av många och för att få kalla sig en äkta Kaviarkonnässör gäller det att ha koll på sin kaviarfakta.